Regen…Regen… en nog veel meer regen…

25 07 2008

25-7-2008

Chuncheon, Zuid-Korea

 

Nog 13 dagen

 

Gelukkig doen we aan watersport! Heerlijk! Water schuwen we dus niet… De regen van gisteren was wel een beetje abnormaal! Er is in 24 uren ‘slechts’ 210mm water neer gestort! Ik heb even google geraadpleegd hierover:

 

‘Gemiddeld valt er per jaar 690 tot ruim 900 mm aan neerslag in Nederland’.

‘Gemiddeld over de drie zomermaanden juni, juli en augustus lopen de totale hoeveelheden neerslag uiteen van ongeveer 180 millimeter langs de Noord-Hollandse kust tot 215 millimeter in het binnenland. Aan de kust valt in de herfst omstreeks 250 millimeter. Zware buien leveren soms meer dan 20 millimeter in een kwartier op, wat gemakkelijk tot wateroverlast kan leiden. De grootste hoeveelheden vallen tijdens onweersbuien en op buiige dagen zijn etmaalhoeveelheden van enkele tientallen millimeters zeker in de warme periode van het jaar geen uitzondering’.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Regen_(neerslag)

 

Dat is dus echt bizar! De sluizen gingen met sirene’s open, het vlot is deels meegesleurd door de de stroming. Charles zat in een zinkende motorboot, Of zoals Gijs het zei: ‘onverantwoord om te roeien. Gelukkig genoten wij, de lichte mannen, van onze welverdiende rustmiddag! Heerlijk Chuncheon afstruinen naar iets moois. Ik belande in een ondergrondse warenhuis/shoppingmall. Samen met Ivo verbaasden we ons over de hoeveelheid rommel dat daar verkocht werd. Echt een enorme puinzooi aan kleren, schoenen en andere troep. Snel naar buiten en een heerlijke frapucinno à la groene thee nemen. Deze was ook niet veel beter dan de slechte shopping mall. Kortom na een paar slokken heb ik vriendelijke bedankt voor die beker vol met gras.

 

Genieten is het hier! De wielrensters zijn ook gearriveerd. Kan ik eindelijk een beetje ouwehoeren met een echte mechanieker! Gisteravond van Tim Foster een beetje inside ifo gekregen hoe ze het weer in Beijing gaan regelen, maar later daarover meer. In mijn volgende weerrapport kom ik daar op terug!

 

Zo dat was het weer, het vooruitzicht blijft regenachtig, maar niet zo erg als de afgelopen dagen, hoop ik…

 

Gr Paul


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: