Van de regen in de drup…

19 07 2008

19 juli 2008

Chuncheon, Zuid-Korea

 

De eerste dag zit er al weer op. De reis van Amsterdam naar Seoul en onze uiteindelijke bestemming, Chuncheon, ging buitengewoon goed. Eerst het inchekken van de zware koffers, tassen, riemen en andere roeispullen. Alles wordt voor ons speciaal geregeld door travelpartner ATP. Snel na het inpakken naar mijn uitzwaai delegatie! Eerst komt Thijs, voorzitter van Skoll, mij nog een klein kado brengen, geniaal! Een boedha om elke dag een steuntje in de rug te krijgen, op naar Goud! Samen met mijn ouders, Bas, Sonja de ouders van Sonja en mijn oppas van vroeger even een kop thee/koffie weg hakken. Toch spannend de laatste uren voor vertrek, ben blij dat ze er voor mij zijn en me kunnen uitzwaaien en afscheid nemen met de woorden: ‘tot in Beijing’. Bijzonder!

 

Eenmaal in de slurf naar het vliegtuig besef ik me dat we nu op een sneltrein worden gezet. De ervaringen van de komende periode zullen de tijd doen omvliegen. Slechts 21 dagen nog voor mij en dan begint het! Toch fijn dat we dankzij Aegon, onze ploeg sponsor lekker in de business-class mogen zitten! Een massagestoel, die ook in een lig stand kan, een heus drie gangen menu wordt ons gepresenteerd. Direct na het eten vertrekken we met zijn vieren richting dromenland, om vervolgens een uur voor de landing weer wakker te worden. Ontbijt erin en uitstappen maar.

 

Op het vliegveld van Seoul worden we opgewacht door Marti ten Kate, de trainingskamp manager van NOC-NSF. Na een uur op het vliegveld gehangen te hebben vertrekken we met zijn allen inclusief twee gidsen/tolken en een fotograaf richting het trainingscentrum. Lekker voorin in de bus, wat een feest trouwens met al die kitsch aan boord. Glimmende versnellingspook, gordijnen, er hangen nohg net geen kroonluchters aan het plafond. Onderweg even de hoognodige plaspauze uitvoeren. Diverse mensen waaronder ik hadden de bidon al klaar liggen voor het geval dat….

 

Lekker temperatuurtje hoor hier! Lekker warm en vooral vochtig. Ik heb niet het idee dat je kleren droog worden hier als je ze buiten ophangt. Na het uitpakken van de koffers even even de omgeving verkennen, een stevige wandeling van een uur brengt mij uiteindelijk weer terug bij het hotel. Het ziet er hier erg groen uit, eigenlijk net als Japan, waar ik in 2005 was. Gelukkig zijn de kamers wel wat groter…. We kunnen zelf koken als we zouden willen.

 

De eerste nacht was een lange! Gisteravond dook ik om negen uur onder de dekens om vervolgens deze morgen om 6:50uur weer wakker te worden! Bijna 10 uren dus. Lekker! Na het heerlijke ontbijt snel in de Hyundai naar de baan. Eenmaal aangekomen is het direct actie in de tent! Boot uit de hoes, onderdelen erbij zoeken en afstellen maar. Terwijl Susannah onze riggers eraan zet, zijn wij samen aan het ergometeren. Een half uur, staat op het schema, wennen aan de hoge temperatuur en luchtvochtigheid en natuurlijk de ‘jetlag’. NA dat halfuurtje, waarbij ik zeker 1 liter heb gezweet verder met de boot afstellen. Riggers, schoenen alles moet erin en aan. Het rgent hier, alleen bevinden we ons in een dergelijk klimaat dat dat niet echt boeit! Het is namelijke warm!

 

Vanmiddag gaan we het water op. Susannah vaart in een soort bayliner, dus oppassen dat ze de niet te snel voor ons gaat!

 

Gr en check de foto’s op mijn picassa album!

 

Paulus


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: