Olympic Team…

3 07 2008

 

3-7-2008

Almere

Vandaag was het dan zover! Na een leuk en vooral relaxed trainingskamp in Zwitserland waren we dinsdag avodn weer thuis. Gisteren weer roeien op de vertrouwde bosbaan in de 2-. De boten zijn namelijk nog in Zwitserland gebleven, de Holland4 neemt ze vrijdag wee mee terug.

Vannochtend een lange ED training in de boot en deels ergometer. ’s Middags was het uur van de waarheid! De Teamoverdracht van het Olympisch Team! Samen met Sonja en mijn ouders naar het Topsportcenrum in Almere. Bij aankomst worden we gegroet door Erica Terpstra, vervolgens lopen we allemaal richting een grote hal waar we alvast kunnen wennen aan de klimatologische omstandigheden van Beijing. Tering wat was het warm daar, zal ook wel een beetje komen van de opwinding en de spanning! Het gaat bijna beginnen, ik ‘ruik’ het overal. Olympische ringen, foto’s van sporthelden en -heldinnen, de klok die ‘slechts’ nog 36 dagen aangeeft! Er komen her en der wat bekende gezichten voorbij, ik herken sporters beter in hun sportoutfit dan in een casual gelegenheid. Gelukkig kunnen we de komende zes weken oefenen.

Eenmaal in de zaal worden we door Twan van Peperstraten (NOS) welkom geheten en beginnen de ‘standaard’ praatjes! Op naar Goud, mooie sportherinneringen van vroeger worden opgehaald, toppers geven tips en vertellen over hun gouden momenten! De sfeer zit er goed in. Een van de belangrijkste momenten is natuurlijk de kleiding show! De pakken van SuitSupply en de sportkleding van Asics worden door mannequins en acrobaten geshowd! Super. Kort na de show moet ik, samen met alle ander sporters, me gaan omkleden in het Olympische pak! Het is dus nu echt, de droom wordt werkelijkheid! Van de ene naar de andere zaal. Daar staan tientallen mensen van SuitSupply en een hoop schreeuwende mensen met de term ‘crew’ op hun borst. Opschieten s het devies. Snel de kleren uit. De nieuwe sokken, broek shirt en jasje + das aan. Helemaal top. Strak in het pak.

Na een hele show word het Nieuwe Olympisch Team voorgedragen en getoond aan de pers. Mooi hoor, iedereen in het zelfde pak, dat schept de band die nodig is om over iets meer dan een maand Goud te gaan oogsten!

Leuke borrel! Mooie foto’s en vooral de eerste stap is gemaakt, waarbij ik veel energie heb gekregen voor de laatste loodjes!

Tjek mijn fotolog voor de foto’s, de komende tijd komen er meer!

Gr Paulus

 


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: