Effe Knallen…

24 08 2007

Vandaag lekker getraind! Eerst weer genieten van het ontbijt in het Zum Kurfürst.

Om half elf naar de baan voor een stevige peddel. Na een goede rek/strek/warm-up sessie op de kant, het water op voor een verknipte 1500m op baan tempo. Tijdens het warm roeien doorlopen we de specifieke wedstrijd warm-up om daarna te kunnen knallen op de afstandjes. Na 6km beginnen we aan een 750m vanuit start en door op baan (38). Goed te merken is dat de start en het baanritme aanzienlijk beter zijn geworden t.o.v. Luzern. Gelukkig….

Na de 750m even een light peddle van 250m, wat direct gevolgd wordt door een 750m in opklimmende tempo’s. We beginnen vrij rustig op 32, de volgende 250m wordt in 37 weggerost en de laatste gaat in 42. We moeten toch wel even op adem komen van dit stuk rossen. Susannah was tevreden, de technische accenten, ondanks het kl**en water en de drukte om ons heen bleven goed. Een baan van 4km uitroeien doet goed en na het aanleggen kunnen de herstelmixjes weer naar binnen gewerkt worden.

’s Middags… “HOE VERZIN JE HET!??” Eerst werden we in Erlangen al door bouwvakkers lastig gevallen tijdens onze middagslaap, nu kunnen we in Oberschleissheim ook genieten van de bouwvakkers. De meegenomen oordoppen zijn dit jaar een uitkomst!

Na het middagslaapje weer naar de baan voor een herstel training, even het rest-zuur afvoeren en nog wat doen aan de verbranding, we moeten immers weer licht worden. Na een baantje alleen gepeddeld te hebben, komt Susannah weer langs de kant. Even de focus op de techniek en ‘niets door onze vingers laten glippen’. Show what you got! Een mooi moment in de training was eigenlijk wel de onzinnige actie van een acht, we worden bijna overvaren door een acht, waarvan de stuur niet echt de regels van het roeien op een WK-baan in de gaten heeft. Wijselijk houden we onze mond en lopen we weer langs het schitterde Audi VIP wagenpark richting onze prachtige gezinsauto. Met de eigenaar van de RS4 Safety Car heb ik effe afgesproken dat ik mag rijden op zaterdag langs de Regatte Strecke… Ik heb hem vandaag zelfs even mogen starten…het zou mooi zijn als je dat geluid zou kunnen horen. Een klein hoogte puntje deze week…wat een geluid komt uit dat monster!

Vandaag maar weer optijd slapen, daar we morgen nog een lange ED training van 16km op het programma hebben. Zoals Susannah zegt: ‘dat hebben jullie te danken aan jullie fysiologische profiel’. Kortom we zijn te fit om helemaal niets te doen, onze lactaat drempel zal dan dalen. Ik kan nu verder een ingewikkeld verhaal schrijven hoe dat allemaal zit, maar dat doe ik niet. Het komt er gewoon op neer dat we niet TOPfit moeten beginnen aan het toernooi, immers de ¼, maar vooral de ½ finale zijn belangrijk voor ons toernooi, dus een beetje vermoeidheid in het begin van de week kan geen kwaad.

Mensen slaap lekker, ik ga dat ook weer doen.

De groeten vanuit een momenteel regenachtig München.
Paul


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: