Een week verder….

17 08 2007

Donderdag, 16 augustus 2007 Erlangen….

De NED LM4- op trainingskamp voor de WK.

We zijn inmiddels alweer een ruime week in Erlangen (ergens in Duitsland, vlakbij Neurenberg). We hebben al een hoop km’s achter de rug. Vandaag is gestart met de laatste “we gaan helemaal aan puin” week. De afgelopen dagen hebben we veel gewerkt aan onze techniek en daarbij ook aan onze langeduur belasting. Lang roeien, met de nadruk op “het” technische accent dat ons een stap voorwaarts moet brengen.

Zoals gezegd worden nu de laatste loodjes aan de fysieke topbelasting gelegd. Vandaag echt de man met de hamer weer tegen gekomen. Susannah zei tijdens de training gelukkig; “een 2k race komt niet zo hard aan hoor”! Mooi dat scheelt…. Het ge-ros zag er als volgt uit:

Set 1:
8x 17 halen T34 5 halen light, gevolgd door 3 minuten rust
Set 2:
500m Tbaan-2 – 1 min light – 1000m Tbaan-2 gevolgd door 5 min rust
Set 3:
750m vanuit start Tbaan – 1 min light – 500m Tbaan-2 – 1 min light – 750m Topklimmend naar eindsprint gevolgd door een paar km uitroeien.

Klaar…… en helemaal aan gort. Al met al dus een redelijk belastende training waarbij met name de technische accenten van afgelopen week erg goed naar voren kwamen. Vanmiddag gaan we voor een rondje herstel. 10km’s met de benen spreekwoordelijk omhoog.

Buiten dit hoogtepunt uit onze trainingsaanpak/belasting/techniek is er erg weinig gebeurd. De zon laat zich af en toe zien, de palen zijn keurig Rood-Wit-Blauw geverfd, wat een verbrande rug opleverde bij mij, maar ja daar valt nu weinig aan te doen. De ‘Big Lebowski’ heb ik in het Duits bekeken, “nein nicht auf meine teppich”. De film verliest een deel van zijn verhaal door de nasynchronisatie maar ja…daarvoor zijn we in Duitsland. Morgen gaan we opzoek naar Schmutzige Harry “mag mein tag” (oftewel Dirty Harry a.k.a Clint Eastwood). Nog een week verblijven we in het wonderschone Erlangen, alvorens we afreizen naar Munchen, waar we bijna allemaal, op de niet Olympische ploegen na, kunnen gaan strijden om het eremetaal, maar nog veel belangrijker….OLYMPISCHE KWALIFICATIE.

Een klein ander hoogtepuntje zijn de inschrijvingen van het WK. 26 boten zullen ons vergezellen in de heats, ¼finale, ½finale en uiteindelijk de echte finale. Alle topploegen zijn ongewijzigd, net als wij, uit Luzern onderweg naar de resterende 8km van het jaar. China komt er als topland nog bij, de rest van de inschrijvingen (Luzern had er opgeschoond 21) zijn vooral in de middenmoot en onderaan erbij gekomen. Er zijn dus ongeveer 10 landen voor een plek in de A-finale.

De sfeer in de ploeg is goed. Gerard loopt iedereen lastig te vallen met zijn machtig mooie plastic balletjes schietende halfautomatische speelgoed gun, waarbij hij tevens graag oreert over de Dalai Lama en Miyamoto Moushashi. Roeland ligt graag verstopt onder een laag stinkende pakjes te kijken naar Ray Mears, die laat zien hoe je overleeft in de meest woeste wildernissen. Ivo surft lekker over het internet opzoek naar informatie voor zijn vakantie in Calabrië. De sfeer zit er nog goed in…. Dat moet ook wel want we zijn nog maar een week weg en we hebben nog ruim twee en een halve week te gaan voordat we even geen halen meer hoeven te maken.

Allen daar veel plezier tijdens de KEIWEEK. Vergeet niet met z’n allen af te reizen naar München, over anderhalve week. Of….. de beamer op vol formaat aan te zetten op de Gyas.

De groeten


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: