Erlangen 1e dag

9 08 2007

9 augustus 2007, 21:15uur, Erlangen

Dag 1 van het WK trainingskamp zit erop. Na een redelijk langzame reis vanuit Amsterdam, we hebben lekker negen uur door de regen en langs allerlei wegwerkzaamheden gerost. Vandaag hebben we alweer een hoop meegemaakt. De wekker ging om 6:45uur, even genieten van het heerlijke ontbijt en daarna naar de baan met de auto. Na een kleine 10min rijden zijn we er dan, het trainingswater dat ons naar een gouden medaille moet lijden…. Boot uit de hoes, riggers erop, geluidsinstallatie erin, palen uit de hoes, beetje rekken en strekken en dan na ruim 45 min het water op voor een losroei training. Het is een mooi recht kanaal van pakweg zes km dat zo af en toe bevaren wordt door tankers van 100m lang..?.. Ze trekken niet echt golven, ze varen bijna stapvoets. 16km later leggen we aan, om nog op tijd te komen voor het ontvangst bij de burgemeester van Erlangen. Wat een feest!

Verder zijn er nog weinig bijzonder dingen gebeurd hier. Beetje zoals altijd, staan de eerste dag in het teken van het ‘tunen’ van je eigen plekje. De hele hotelkamer is overhoop gehaald, kasten en bedden zijn verschoven om toch een beetje ruimte en privacy te creëren in je huis voor de komende 2 weken. Een de ja vu heb ik wat dat betreft naar het WK-trainingskamp van vorig jaar. Ook toen was er een of andere onbenul die dagen achtereen met een betonzaag stenen op maat aan het zagen was voor zijn oprit. Nu gebeurd hetzelfde, echter pakken ze het nu groots aan, een grote tafelzaag wordt gebruikt voor het opmaat maken van allerlei platen hout, staal, ed. Kortom mijn middagslaapje van vanmiddag werd in drie stukken gezaagd…..

Vanavond weer lekker op tijd slapen om een paar pagina’s te gaan lezen in mijn boek. Heb nog een kleine 1000 pagina’s voor ik door mijn eigen voorraad heen ben, moet lukken denk ik voor het einde van de WK.

Een ding blijft zeker. We gaan de komende weken onze stinkende best doen om op de WK voor de eerste plek te kunnen gaan strijden. Het zal voor iedereen een belangrijk toernooi worden. Er zijn startbewijzen te halen voor de Olympische Spelen. Het ultieme doel van een topsporter. Nog minder dan een jaar en dan is de opening. Om precies te zijn 365 dagen vanaf nu en de vuurpijlen schieten de lucht in…

De ingrediënten zijn er, vermogen en techniek is er zat. Nu alles met de nieuwe boot en de nieuwe riemen laten samenvallen tot een Mean Machine! Ik heb er nu al zin in, als ik aan races denk die nog komen. Susannah heeft het schema voor de komende weken gemaakt en dat is niet mals… We zullen moe aan komen in München, aldaar kunnen we herstellen en op tijd fit zijn voor de Finale van Zondag 2 september!

Groeten vanuit een saai en regenachtig 18ºC warm of koud Erlangen

Paulus


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: